Historie en passie vloeien samen

Op 1 december 2011 zijn wij onze zaak gestart aan de Paardestraat in Sittard. Een prachtpand met een schitterende historische gewelvenkelder. Een geliefde plek voor onze gasten (al spreken we liever van onze vrienden) om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Die prachtlocatie had alleen één nadeel: de gewelvenkelder was én bleef vochtig, ondanks alle maatregelen die we ertegen hebben ondernomen.

Daarom hebben we verleden jaar de knoop doorgehakt en uitgekeken naar een nieuw onderkomen. Die vonden we in slechts zes weken tijd en we hebben hem helemaal naar onze eigen wensen aangepast en ingericht. Dat Sep óók bouwkundige ervaring heeft, droeg er mede aan bij dat we snel konden verhuizen. En het is net als bij elke verhuizing: als je eenmaal je plek hebt gevonden, voelt het alsof je er al jaren thuis bent.

Intimi weten het, maar voor veel buitenstaanders roept de naam van onze zaak een associatie op met een grote, internationale keten. Op zich begrijpelijk, maar niets is minder waar. Het is een oude Keltische voornaam en de naam van onze kleindochter. Hoewel ze nog piepjong is, wil ze McKaelas later graag van ons overnemen. Maar zover is het nog niet. Nog lang niet…