Afdrukken

Slow Coffee

SLOW COFFEE

Om een continue perfect kop slow coffee te zetten zijn de volgende zaken belangrijk: tempratuur van het water, maal fijnheid moet gelijk zijn, gewicht moet gelijk zijn van water en de koffie, trektijd en natuurlijk dezelfde slow coffee brewer.

Tempratuur
Koffie heeft de beste tempratuur nodig tijdens het trekken. Deze is perfect tussen de 91°C - 94°C. Boven deze tempratuur wordt de koffie bitter, samentrekkend, penetrant of te scherp.

Maalfijnheid
Wij malen de koffie in de winkel gratis bij het kopen van een pak koffie. Heeft u een eigen maler kunnen wij u hier ook goed bij adviseren en u de juiste maling laten voelen.

Voor filter gebruiken wij in de winkel stand 4 dit is gemiddeld gemalen.
Voor op de hand schudden gebruiken wij in de winkel stand 5, deze is iets grover dan gemiddeld.
Voor de Cona of cafétière gebruiken wij in de winkel stand 7,5, dit is de grofte maling die mogelijk is.

Brewer
Om de slow coffee te maken heeft men een brewer nodig hiervoor hebben wij een folder gemaakt waar u al onze keuzes vind in dit assortiment en hoe hij werkt. (Folder slow coffee)

Ontworpen door Janssen & Jansen Media