Afdrukken

Thee soorten

Met meer dan 100 verschillende thee smaken in ons assortiment is er altijd een thee bij die bij u past. Lees meer over de verschillende soorten thee van Mckaela's. 

 Wilt u weten welke, bekijk dan onze theekaart en kom ons bezoeken om de thee te ruiken en te proeven.

Welke hoeveelheid is geschikt?
Om een goede pot thee van twee mokken te zetten, hebt u ongeveer 4 gram nodig. Voor een pot van 4 mokken hebt u 9 gram nodig. Hier hebben wij ook verschillende soorten maatscheppen voor in ons assortiment.

Vers houden.
Je merkt het meteen als thee zijn beste tijd heeft gehad, want hij verliest zijn aroma en de smaak wordt bitter of juist flauw. Ook een metaalachtige nasmaak of troebel water na het trekken wijzen op slechte kwaliteit. Als je er zeker van wilt zijn dat je verse thee drinkt dan bent u bij ons aan het goede adres. Als je thee te oud is, kun je de geweekte blaadjes gebruiken als compost voor je tuin. Met koude, lang getrokken thee kun je hout kleuren om het ouder te laten lijken. Etensluchtjes die aan je pannen blijven kleven, kun je verwijderen met thee. Breng water met theeblaadjes aan de kook en laat afgedekt vijf minuten zachtjes koken. Spoel de pan goed af.
Het beste is dus in te schatten hoeveel thee u als gezin drinkt. Gemiddeld drinkt een persoon 2,3 kop thee per dag. Uit een hoeveelheid van 100 gram haalt u 25 kopjes thee. Om de versheid thuis te behouden koop regelmatig kleine hoeveelheden.

Thee bewaren.
Thee die vacuĆ¼m verpakt is of wordt bewaard in verzegelde blikken blijft tot twee jaar goed. Als de thee eenmaal open is, moet hij worden bewaard in een luchtdichte, glazen pot op een droge, donkere plaats, want blootstelling aan fel zonlicht en hitte vermindert de kwaliteit en de levensduur van je thee. Let er ook op dat je thee niet vlak naast specerijen of sterk geurende etenswaren staat, want dan neemt hij na verloop van tijd de geur en de smaak daarvan over. Japanners bewaren favoriete groene thee vaak in de ijskast, verzegeld in luchtdichte potten. Zo zijn ze ervan verzekerd dat de thee die ze drinken van verse blaadjes komt. Geopende zwarte thee blijft twaalf maanden goed; groene en Oolong thee blijven acht maanden goed als ze in ideale omstandigheden worden bewaard.

Ontworpen door Janssen & Jansen Media